Penaja blog

Tuesday, October 30, 2012

#117: Check Up Kandungan 32 Minggu

Salam 1 Malaysia

Sebelum balik kampung beraya qurban, kena pergi check up jumpa doktor untuk tahu keputusan buat ujian MGTT, HB dan scan baby. Sehari sebelum raya mesti kena pergi chek up, raya puasa pun sama juga..huhu

Selepas menunggu lama dan buat prosedur yang sama tiap kali pergi check up . Ni lah hasilnya

Ibu :-

MGTT = normal (tiada kencing manis)
Berat   = Naik 0.3 kg
HB      = Naik 0.2 (Alhamdullilah walaupun naik sedikit)

Baby:-

Kedudukan kepala : Bawah
Paras air ketuban   : Normal
Jangkaan berat      : 1.9 kg


p/s Raya qurban kena cirit birit 3 hari berturut- turut, lemah badan, sakit gila perut. Tak tahu sakit nak bersalin nanti macam mana.huhu

5 comments:

  1. saya hari tu check up raya korban ke-4.. secara tiba2 hb jatuh mendadak, now kene makan 4 jenis ubat everyday nak naikkan balik.. nurse cakap dekat2 bersalin memang hb akan jatuh, rina tc ok..

    ReplyDelete
  2. ye ke...sy dr pregnt 5 bln dh kne mkn pil 4 biji..seksa kn?huhu....try mkn ubt gn air limau nipis..alhamdullilah naik...sblm ni mkn 4 biji tp xde kesan pun pas mkn gn minum air limau..ok dah

    ReplyDelete
  3. owh ye ke.. nurse ada pesan suruh makan ubat dgn air masam2 macam ribena, ribena senang sikit nk prepare, hehe.. nurse kata if jatuh bawah 10 ke 9 nanti kene cucuk kat punggung everyday, takutt..

    ReplyDelete
  4. AAH, 5 hari berturut2 smpai punggung gelap..nk duk pun ssh..sy pnh turun 8.9 ...mmg kne bising lh..terus refer dr same ade nk cucuk atau x..dr bg can 2 minggu...naik ckit 0.1..huhu.sbb de naik Dr postponed dlu eject tu.huhu..geri.

    ReplyDelete